2010-12-23 12:24:52• hírek • MTI

Fontos a kapcsolat Magyarországgal

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöki posztjára pályázó romániai művelődési miniszter arra törekszik majd, hogy szorosabb viszonyt alakítson ki a Fidesszel - erről maga Kelemen beszélt az ÚMSZ-nek.

Kelemen arról beszélt, hogy milyen tervekkel pályázik a pártelnöki posztra az RMDSZ februári nagyváradi tisztújító kongresszusán.

Kelemen szerint az RMDSZ-nek a román demokratikus parlamenti pártokkal fenntartott mostani kiegyensúlyozott viszonya megtartandó,  a magyar szervezetnek továbbra sem kell egyetlen román párt mellett sem elköteleznie magát.
Az RMDSZ magyarországi kapcsolatrendszerét illetően elmondta, hogy amennyiben ő lesz az RMDSZ új elnöke, a Fidesszel közelebbi, szorosabb viszonyra törekszik majd, mint amilyent Markó Béla az utóbbi években ki tudott alakítani. Kelemen hozzátette, hogy ez a helyzet nem feltétlenül Markó hibájából alakult így.

"Azt gondolom, a Fidesszel szót lehet, szót kell érteni, ismét  csak azt az elvet követve, hogy a partnerség fontos. A partnerségnek pedig a lényege az, hogy egymásra oda kell figyelni, egymást meg kell érteni, de a döntéseket külön-külön hozzuk meg" - mondta Kelemen Hunor.


Kelemen Hunor az államelnökválasztási kampányban
Kelemen Hunor az államelnökválasztási kampányban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: